Wie ben ik?

Mijn naam is Jelmer Zijlstra, ik ben geboren en getogen in Nijhuizum, te Friesland. In 2009 ben ik fysiotherapie gaan studeren in Groningen aan de Hanzehogeschool. Na een buitenlandstage bij AJAX Cape Town in Zuid Afrika ben ik sinds 2013 werkzaam als fysiotherapeut in het zuiden van het land. Om mij te specialiseren op het gebied van training en revalidatie heb ik in 2016 de opleiding PRT sportfysiotherapeut afgerond. Na een aantal jaar werkervaring opgedaan te hebben, ben ik in 2017 begonnen bij Paul van der Weerden als sportfysiotherapeut. Sinds 2020 ben ik mij aan het verdiepen in Bikefitting, heb ik cursussen gevolgd bij het SOMT en Cyclefit. Sinds 2021 ben ik gestart met Bikefit Dynamics!

Revalideren van sportblessures

Sport heeft voor mij altijd een grote rol gespeeld. Tot mijn 25e heb ik gevoetbald en sinds 2012 doe ik aan wielrennen. Doordat ik weet wat sport voor iemand kan betekenen, is het mijn doel om iemand met een blessure te helpen, om weer pijnvrij zijn of haar sport te kunnen beoefenen.

Bikefitting

In 2018 heb ik zelf een blessure aan mijn heup gehad door het fietsen. Ik heb toen bij enkele van mijn collega’s op de behandeltafel gelegen, maar de klachten bleven bestaan. Ik ben verder gaan zoeken en ben uitgekomen bij het doen van een bikefit. Daar kwam aan het licht dat mijn positie op de fiets de oorzaak was van mijn klachten. Sindsdien heb ik geen last meer van mijn heup bij het fietsen.

Bij een Bikefit kijk ik naar je fietspositie, stel ik deze af op jouw lichaam, en zorg ik dat je beter op de fiets komt te zitten. Op deze manier kan ik je helpen om van een eventuele fiets gerelateerde klacht af te komen, effectiever gaat fietsen en eventuele blessures voorkomt. Hierbij komt mijn sport (wielrennen) in combinatie met mijn werk als sportfysiotherapeut erg goed van pas!“Als je iets doet, moet je het goed doen.”

W. Zijlstra

Jelmer Zijlstra
Specialisaties:
– Algemene fysiotherapie
– Sportfysiotherapie
– Bikefitting
– Revalidatie na operatie
– Mulligan
– Medical taping